Koffiebranderij en koffie import

Koffie is onze passie! We importeren groene koffie en branden deze in ons restaurant.

We verkopen uitsluitend koffie afkomstig van de beste plantages en vinden het belangrijk dat deze tot stand zijn gekomen met respect voor boer en natuur.

Voor ons is koffie hetzelfde als wijn voor een sommelier. Een natuurproduct waarbij seizoenen, klimaat, werkwijze van de boeren en afkomst bepalende factoren zijn in de smaak. Koffie is echt een seizoensproduct en zal dus nooit helemaal hetzelfde zijn maar we zijn ook niet op zoek naar standaard smaken.

We werken altijd met kleine oogsten waardoor we regelmatig van koffie’s wisselen en nieuwe smaken ontdekken.

Koken met koffie

Koffie is voor ons veel meer dan alleen de drank die we allemaal wel kennen. In de gerechten van ons restaurant laten we zien op welke manier koffie culinair toegepast kan worden.

Een voorbeeld hiervan is de koffiemayonaise die we in Aloha serveren bij de bitterbal. In de kelders van Tropicana groeit Rotterzwams’ eetbare oesterzwam op een mengsel van koffiedik en koffievliesjes afkomstig van groene koffie. Deze worden verwerkt tot bitterballen en in ons restaurant verkocht, samen met onze huisgemaakte koffiemayonaise uit onze eigen branderij.

Daarnaast gebruiken we cascara, een bijproduct van koffie, dat fruitige tonen en natuurlijke suikers bevat, onder andere als suikervervanger in onze keuken en voor de Aloha IJsthee.

Zelf goede koffie op kantoor of thuis?

Meer weten van koffie, advies over beter koffie thuis of meeproeven met een cupping? Stuur een mail naar koffie@alohabar.nl Heb je zelf een koffiebar, restaurant, winkel of kantoor en ben je geïnspireerd geraakt door onze koffie? Wij gaan graag samen de zoektocht naar en uitdaging aan voor perfecte koffie in jouw onderneming.