Koffiebranderij en koffie import

Koffie is onze passie en we importeren groene koffie en branden deze koffie in ons restaurant gevestigd in de oude wildwaterbaan van Tropicana.

We verkopen uitsluitend koffie afkomstig van de beste plantages en vinden het belangrijk dat deze tot stand zijn gekomen met respect voor boer en natuur.

Voor ons is koffie hetzelfde als wijn voor een sommelier. Een natuurproduct waarbij seizoenen, klimaat, werkwijze van de boeren en afkomst bepalende factoren zijn in de smaak. Koffie is echt een seizoensproduct en zal dus nooit helemaal hetzelfde zijn maar we zijn ook niet op zoek naar standaard smaken.

We werken altijd met kleine oogsten waardoor we regelmatig van koffie’s wisselen en nieuwe smaken ontdekken.

Koken met koffie

Koffie is voor ons veel meer dan alleen de drank die we allemaal wel kennen. In de gerechten van ons restaurant laten we zien op welke manier koffie culinair toegepast kan worden.

Een voorbeeld dat ook past in de circulaire visie van Aloha is de koffiemayonaise die we in Aloha serveren bij de bitterbal. In de kelders van Tropicana groeit Rotterzwam eetbare oesterzwammen op een mengsel van koffiedik en koffievliesjes afkomstig van groene koffie. Deze worden verwerkt tot bitterballen en in ons restaurant verkocht, begeleid door huisgemaakte koffiemayonaise uit onze koffiebranderij.

Cascara, een bijproduct van koffie dat fruitige tonen en natuurlijke suikers bevat, gebruiken we o.a. als suikervervanger in onze keuken en voor de Aloha White Stout, een bier dat onze barista Jamie Jongkind samen met huisbrouwer Vet&Lazy gemaakt heeft.

Zelf goede koffie op kantoor of thuis?

Meer weten van koffie, advies over betere koffie thuis of meeproeven met een cupping?

Stuur een mail naar koffie@alohabar.nl.

Heeft u zelf een koffiebar, restaurant, winkel of kantoor en bent u geïnspireerd geraakt door onze koffie? Wij kunnen samen de zoektocht en uitdaging aangaan voor perfecte koffie in uw onderneming.